چه بخواهید زندگی مشترک را ادامه بدهید چه نخواهید، زوجه از لحظهی وقوع عقد مالک مهریه بوده و می تواند هر دخل و تصرفی که بخواهد در آن انجام دهد. در سالهای اخیر مراجع ذیصلاح در موضوع مهریه تغییراتی داشته است که وکلای متخصص دادیاب مددرسان شما در راه بازستاندن حقوقتان خواهند بود. اگر هدف شما اجرا گذاشتن مهریه، مطالبه مهریه و یا مسائلی از این قبیل است، در این بخش به مقصودتان خواهید رسید.
اگر میخواهید شرایط و مراحل مطالبه مهریه را بدانید، مقاله " قانون جدید مهریه چیست و در چه شرایطی مهریه به زن تعلق نمی گیرد " را مطالعه نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ازدواج موقت و قوانین مرتبط با آن، مقاله "احکام ازدواج موقت و شرایط صیغه موقت بدون اجازه پدر" را مطالعه نمایید.
مطالبه مهریه یکی از دعواهای رایجی است که زن ها در مواقع اختلاف علیه مردها مطرح می کنند. همانطور که همه ما می دانیم مهریه در هر شرایطی باید به زن پرداخت شود و مرد نمی تواند از پرداخت آن خودداری کند. یکی از تشریفات قانونی برای دریافت مهریه، اجرا گذشتن مهریه از طریق اجرای ثبت یا دادگاه است و زن می تواند پس از تقاضای صدور اجرائیه مهریه، مرد را قانونا ملزم به پرداخت نماید. در صورتی که مهریه وجه رایج باشد زن می تواند جهت مطالبه مهریه به نرخ روز اقدام نموده و اگر مهریه زن سکه باشد مرد باید سکه را خریداری کرده و به زن بدهد. در صورتی که مرد اقدامی جهت خرید سکه و تحویل آن به زن نکند زن می تواند معادل قیمت آن، اموال مرد را توقیف کند.
در صورتی که جهت اجرا گذشتن مهریه و توقیف اموال تقاضایی دارید سامانه دادیاب با هدف کمک رساندن به شما تاسیس شده است. برای اینکه بتوانید حق و حقوق خود را در این حوزه به راحتی بستانید باید از متخصصان این حوزه درخواست کمک نمایید. سامانه دادیاب به شما وکیل خانواده معرفی می کند تا بتوانید بهترین نتیجه را در حوزه مطالبه مهریه دریافت نمایید.
در زیر به چندین سوال شما در خصوص اجرا گذاشتن مهریه، مطالبه مهریه به نرخ روز، مطالبه مهریه از طریق دادگاه، صدور اجراییه مهریه و مطالبه مهریه توسط وراث زوجه پاسخ دادیم در صورت نیاز ملاحظه فرمایید:
نحوه مطالبه مهریه به این صورت است که ابتدا از طریق دفتر ازدواج و واحد اجرای ثبت محلی که ازدواج در آنجا ثبت شده است تقاضای صدور اجرائیه می کنید و در صورتی که مرد دارای اموال باشد زن می تواند جهت توقیف آن اموال اقدام نماید. در گذشته از همان ابتدا مطالبه مهریه از طریق دادگاه انجام میشد اما در حال حاضر زن باید به مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت بپردازد و در صورتی که مرد اموالی ندارد جهت مطالبه مهریه از طریق دادگاه اقدام نماید.
بله، در حال حاضر باید جهت اجرا گذاشتن مهریه و مطالبه آن از واحد اجرای اداره ثبت اقدام نمایید.
هرگاه از طریق اجرای ثبت اقدام کردید و همسرتان مالی بنام خودش نداشت در اینصورت باید مهریه خود را از طریق دادگاه به اجرا بگذارید.
در روند فعلی ابتدا باید از اداره ثبت اقدام کنید و درصورتی که همسرتان مالی نداشت اداره ثبت به شما گواهی می دهد و بعد می توانید از دادگاه اقدام کنید.
اگر مهریه وجه رایج باشد در زمانی که زن آن را مطالبه می کند دادگاه آن را به نرخ روز و براساس شاخص بانک مرکزی محاسبه می نماید و اگر سکه باشد مرد باید سکه را در زمان تحویل با قیمت روز خریداری کرده و یا معادل آن، به زن مال بدهد.
در صورتی که مرد دارای اموالی مانند اتومبیل، زمین، آپارتمان، مغازه و ... باشد که سند یا پلاک آن بنام وی است و همینطور دارای وجوه نقد در بانک است و یا سهام دار بورس یا شرکتی باشد این اموال از طریق اجرای اداره ثبت قابل توقیف خواهد بود اما اگر مالی بنام خودش ندارد زن می تواند از طریق دادگاه اقدام نموده و جلب او را درخواست کند.
بله امکان مطالبه آن از سوی وراث وجود دارد مگر زمانی که زوجه در زمان حیاتش مهریه را دریافت کرده باشد، یا ذمه شوهرش را ابراء کرده باشد و یا آن را بخشیده باشد که در این صورت امکان مطالبه نخواهد بود.
بله در صورتی که مرد توانایی پرداخت یکجای مهریه را نداشته باشد با مراجعه به دادگاه می تواند جهت تقسیط مهریه زن اقدام نموده و آن را به نحو اقساط بپردازد و در صورت عدم پرداخت، زن می تواند تقاضای جلب او را نماید.
1- ثبت نام در سامانه ثنا
2- اصل شناسنامه
3- اصل کارت ملی
4- اصل عقدنامه یا اخذ رونوشت آن از دفترخانه ازدواج