شکایت از کلاهبرداری اینترنتی

اگر فردی با ارتکاب غیرمجاز اعمالی از قبیل تغییر، وارد کردن و محو کردن داده ها یا مختل کردن سامانه‌های مخابراتی یا رایانه ای، وجه، مال، خدمات و ... برای خود یا دیگری به دست آورد ممکن است تا 5 سال حبس، 10 میلیون تومان جریمه یا هر دو آن‌ها را متحمل شود. به این امر کلاهبرداری اینترنتی گفته می‌شود و برای شکایت از کلاهبرداران اینترنتی می‌توانید از این بخش اقدام نمایید.

خدمات دادیاب

به دلیل پیشرفت روزافزون تکنولوژی و فناوری در کل دنیا و همچنین ایران یکی از جرائمی که به شکل های مختلف در عرصه فناوری واقع می گردد و منتهی به بردن مال دیگران اعم از اشخاص عادی و شرکت ها می شود کلاهبرداری اینترنتی است. کلاهبرداری اینترنتی یکی از روش های جدید ارتکاب جرم کلاهبرداری است که با استفاده از ابزارهای جدید واقع می شود. باتوجه به اینکه استفاده از تکنولوژی در زندگی تمام افراد جامعه به نحوی وجود دارد و زندگی آنها را تحت الشعاع قرار داده است به گونه ای که از طریق آن ابزارها اموال بسیاری از افراد برده شده این امر قانونگذار را مجاب کرده به جرم انگاری آن به صورت جداگانه بپردازد.

کلاهبرداری اینترنتی چیست

کلاهبرداری اینترنتی یکی از جرائم مالی است که از طریق رایانه یا تلفن انجام می گردد به طوری که کلاهبرداری اینترنتی از طریق فیشینگ(درگاه پرداخت جعلی)، حراج آنلاین، چت، اعلام برنده شدن در قرعه کشی، ارسال ایمیل، آگهی تبلیغاتی، رسید جعلی، اسکیمر(کارت بانکی جعلی) و ... واقع می گردد.

شکایت از کلاهبرداری اینترنتی

در صورتی که شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه درگیر کلاهبرداری اینترنتی شدید و مالتان را از دست دادید باید نسبت به شکایت از کلاهبرداران اینترنتی اقدام کنید تا بدین نحو جلوی این اقدامات گرفته شود و علاوه بر آن بتوانید کلاهبرداران اینترنتی را شناسایی نمایید تا به مال از دست رفته خورد برسید. برای شکایت از کلاهبرداران اینترنتی ابتدا باید مدارکی که از شما کلاهبرداری شد را جمع آوری کرده و سپس به تنظیم شکایت از کلاهبرداری اینترنتی بپردازید و به دفاتر خدمات قضایی و یا دادسرا جهت ثبت شکایت کلاهبرداری اینترنتی مراجعه کنید. بعد از این مرحله پرونده وارد مرحله تحقیقات از طریق پلیس فتا می گردد و در صورتی که پلیس فتا صحت مدارک شما و کلاهبرداری اینترنتی را احراز نمود پرونده وارد روند رسیدگی در دادسرا و دادگاه خواهد شد.

مجازات کلاهبرداری اینترنتی

در صورت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی و محکومیت قطعی کلاهبرداران اینترنتی پرونده جهت اجرای مجازات به واحد اجرای احکام کیفری ارجاع می شود و مجازات کلاهبرداران اینترنتی حبس یک تا پنج سال یا جزای نقدی و برگرداندن مال به شاکی خواهد بود.
در صورتی که درخصوص نحوه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی پرسش هایی در ذهن دارید می توانید به سوال ها و جواب های زیر نگاهی بیاندازید:

در شکایت از کلاهبرداران اینترنتی پلیس فتا چه زمانی ورود می کند؟

بعد از طرح شکایت شما و دستور مقامات قضایی پلیس فتا به بررسی صحت و سقم موضوع در خصوص مدارک و دلائل ارائه شده شما در شکایت از کلاهبرداری اینترنتی صورت گرفته می پردازد.

چه زمانی می توانم برای طرح شکایت از کلاهبرداران اینترنتی اقدام کنم؟

هرگاه بزه دیده جرم کلاهبرداری اینترنتی شدید و به طرق مختلف مال خود را در فضای اینترنت از دست دادید در سریع ترین زمان ممکن جهت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی اقدام کنید.

آیا شکایت از کلاهبرداران اینترنتی نتیجه ای دارد؟

بله. در بسیاری از موارد که شخص سریعا اقدام نمود متهم شناسایی و در نهایت، محکوم و همینطور وجوه دریافتی نیز مسترد گردید.

از یک سایتی خرید اینترنتی کردم اما کالایی که می خواستم را برایم ارسال نکردند آیا می توانم شکایت کلاهبرداری اینترنتی مطرح کنم؟

در صورتی که کار این سایت به گونه ای باشد که از تمام مخاطبان خود وجوهی را دریافت می کند اما کالای خریداری شده تحویل نمی شود بله عمل این سایت کلاهبرداری اینترنتی خواهد بود. اما اگر موضوع دارای جنبه حقوقی باشد نمی توان تحت این عنوان اقدامی کرد. موضوع باید مورد بررسی قرار گرفته تا شیوه مناسب ارائه گردد.

از حسابم پول کسر شد اما دلایل کافی برای شکایت از کلاهبرداران اینترنتی ندارم چه باید بکنم؟

برای شکایت تحت هر عنوانی باید دلایل کافی وجود داشته باشد بنابراین باید تمامی اوضاع و احوال و سایت ها و مکان هایی که از طریق کارت بانکی در آنجا خرید انجام دادید را بررسی کنید تا بتوانید به دلایل قابل قبول دسترسی پیدا کنید. بنابراین به متخصصین این حوزه مراجعه کنید تا بتوانند به شما کمک کنند.

آیا سامانه دادیاب جهت شکایت از کلاهبرداران اینترنتی اقدام می کند؟

بله. در صورت تمایل می توانید با کمک متخصصین دادیاب در این حوزه به طرح شکایت از کلاهبرداری اینترنتی بپردازید.