مقاله پیشنهادی: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مجازات کلاهبرداری ، مقاله " جرم کلاهبرداری و مجازات های آن در قانون مجازات اسلامی" را مطالعه نمایید.
باتوجه به اینکه امروزه ارتکاب جرائم مالی افزایش یافته است و جرائمی مانند کلاهبرداری، سرقت و ... هر روزه در حال ارتکاب است، قانونگذار با جرم دانستن جرائم اینگونه مجازات سنگینی را برای مرتکبین این جرائم در نظر گرفته است. یکی از جرائم مالی که قانونگذار آن را در ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری پیش بینی کرده جرم تحصیل مال از طریق نامشروع می باشد. زمانی که شخصی به صورت غیرقانونی اموال یا وجوهی را بدست می اورد مرتکب جرم تحصیل مال از طریق نامشروع شده است. عنصر قانونی این جرم ماده ۲ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری است و بیان می دارد:
«هر کس به نحوی از انحاء امتیازاتی را که به اشخاص خاص به جهت داشتن شرایط مخصوص تفویض میگردد، نظیر جواز صادرات و واردات و آنچه عرفاً موافقت اصولی گفته میشود در معرض خرید و فروش قرار دهد و یا از آن سوءاستفاده نماید و یا در توزیع کالاهایی که مقرر بوده طبق ضوابطی توزیع نماید، مرتکب تقلب شود و یا به طور کلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است، مجرم محسوب و علاوه بر رد اصل مال به مجازات ۳ ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مال به دست آمده محکوم خواهد شد».
در خصوص این ماده باید به چند نکته توجه نمود: نکته اول اینکه با وجود اینکه در این ماده از عبارت نامشروع استفاده شده است منظور قانونگذار غیرشرعی بودن راه کسب اموال و وجوه نمی باشد بلکه منظور قانونگذار غیرقانونی بودن آن است. مورد بعدی اینکه قلمرو شمول این ماده بسیار گسترده است و نباید هر فردی که از طریق غیرقانونی مالی را بدست آورد مشمول این ماده دانست بلکه باید مواردی که دارای اهمیت بالایی هستند را تحت این ماده تحت پیگرد قرار داد.
برای انتخاب وکیل کیفری متخصص و دریافت مشاوره حقوقی در این حوزه از طریق لینک های زیر اقدام نمایید:
1) مصادیق تحصیل مال از طریق نامشروع
2) عناصر تشکیل دهنده جرم تحصیل مال از طریق نامشروع
3) مجازات جرم تحصیل مال از طریق نامشروع
4) انتخاب وکیل در پرونده تحصیل مال از طریق نامشروع از سامانه دادیاب
5) سوالات متداول در خصوص جرم تحصیل مال از طریق نامشروع
به موجب مندرجات این ماده قانونگذار علاوه بر تحصیل مال از طریق نامشروع به موارد دیگر نیز عنوان مجرمانه بخشیده که شامل موارد ذیل می شود:
1- در معرض خرید و فروش قرار دادن امتیازات نظیر واردات و صادرات
2- سوءاستفاده از امتیازات مخصوص اشخاص با شرایط خاص از قبیل جواز صادرات و واردات و آنچه عرفاً موافقت اصولی گفته میشود.
3- تقلب در توزیع کالاهایی که مقرر بوده طبق ضوابطی توزیع گردد.
البته برخی از حقوقدانان موارد بالا را مصداق جرم تحصیل از طریق نامشروع می دانند.
منظور از عنصر مادی جرم رفتار بیرونی فرد مجرم است که ناشی از قصد مجرمانه ای است که در ذهن دارد. یعنی شخص آنچه که در فکر و ذهن خود دارد را ظاهر سازد. عنصر مادی بدون احراز عنصر روانی جرم نمی باشد. بنابراین این دو رکن باید در کنار هم قرار داشته باشند. باتوجه به اینکه دایره شمول این ماده گسترده است باید بگوییم عنصر مادی این جرم هر عملی است که منتهی به بدست آوردن غیرقانونی مال یا وجوه دیگران می گردد. البته در ارتکاب این جرم باید خدعه و نیرنگ نیز وجود داشته باشد و مشمول عناوین مجرمانه دیگری که در قانون آمده است مثل کلاهبرداری نگردد. عنصر روانی این جرم نیز سوءنیت عام و خاص است. به این معنا که شخص بداند و آگاه باشد که این عمل جرم است و عامدانه مرتکب آن گردد و از روی اشتباه و اجبار مرتکب آن نشده باشد. و علاوه بر آن باید قصد بدست آوردن غیرقانونی وجوه و اموال را نیز دارا باشد.عنصر قانونی این جرم نیز ماده 2 قانون تشدید است که در بالا به آن اشاره گردیده است.
مقاله پیشنهادی: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مجازات کلاهبرداری ، مقاله " جرم کلاهبرداری و مجازات های آن در قانون مجازات اسلامی" را مطالعه نمایید.
به موجب ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، مجازات تحصیل مال نامشروع، رد اصل مالی که شخص آن را به صورت غیرقانونی بدست آورده است و سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مالی که برده است می باشد و این جرم غیر قابل گذشت است و در صورت محکومیت به این جرم شخص محکوم فاقد سابقه کیفری خواهد بود.
سامانه دادیاب به منظور سهولت دسترسی به وکلا و مشاوران حقوقی متخصص تاسیس گردیده است. شما در این سامانه می توانید از بین وکلای متخصص، وکیل مورد نظر خود را با در نظر گرفتن سابقه و حق الوکاله تعرفه شده در قسمت خدمات وکالتی کیفری، جرائم علیه اموال، شکایت تحصیل مال از طریق نامشروع انتخاب نمایید. شما میتوانید قبل از انتخاب وکیل پایه یک دادگستری از خدمات مشاورهای استفاده نمایید، به همین دلیل دادیاب برای پرسش و پاسخ حقوقی کاربران بخش مشاوره حقوقی رایگان و همچنین برای سوالات تخصصی کاربران و ارائه راهکار تخصصی وکلا بخش مشاوره حقوقی تلفنی با هزینه به صرفه و مناسب را در نظر گرفته است تا با راهنمایی مشاوران، کاربران بتوانند بهترین وکیل و مسیر درست را انتخاب نمایند. در صورت نیاز کاربران برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رزومه تحصیلی و کاری وکلا و مشاوران میتوانند به بخش جستجوی وکیل مراجعه نمایند.
جهت انتخاب وکیل متخصص و مشاور تخصصی خود وارد لینکهای زیر شوید:
برای موضوع تحصیل مال نامشروع از چه طریقی در سامانه دادیاب مشاوره حقوقی دریافت کنیم؟
شما برای مشاوره درخصوص تحصیل مال نامشروع می توانید با شماره " 02191300159 " تماس بگیرید تا پشتیبانان سامانه، مشاوران متخصص این حوزه را به شما معرفی کنند و یا از طریق لینک زیر به بخش مربوطه مراجعه نموده و با بررسی، مشاور مورد نظرتان را انتخاب نمایید.
https://www.daadyab.com/phonelegaladvice/مشاوره-کیفری
تحصیل مال از طریق نامشروع چیست؟
هرگاه شخصی از طرق غیرقانونی مال یا وجوهی را از دیگران بدست بیاورد مرتکب این جرم گردیده است.
چگونه پرونده تحصیل مال نامشروع خود را به وکیل متخصص در دادیاب بسپاریم؟
شما برای ارجاع پرونده در خصوص تحصیل مال نامشروع می توانید با شماره " 02191300159 " تماس بگیرید تا پشتیبانان سامانه، وکلای متخصص این حوزه را به شما معرفی کنند و یا از طریق لینک زیر به بخش مربوطه مراجعه نموده و با بررسی، وکیل مورد نظر را انتخاب نمایید.
https://www.daadyab.com/ShowServices/buys-property-illegally
میزان حبس تحصیل مال نامشروع چیست؟
میزان حبس این جرم سه ماه تا دوسال خواهد بود.
مجازات تحصیل مال از طریق نامشروع چیست؟
رد اصل مال، 3 ماه تا 2 سال حبس و یا جزای نقدی معادل دو برابر مالی که برده است.
نظرات 0